Felkészítőtanároknak

A sikeres nyelvvizsgafelkészítéshez honlapunkon számos különböző segédanyag található:

Emellett az alábbi, rendszeres időközönként meghirdetett programokat kínáljuk felkészítőtanárok számára:

 1. Ingyenes bemutatóóra diákoknak
 2. Online módszertani képzések felkészítőtanároknak
 3. Vizsgáztatóképzés
1. Ingyenes bemutatóóra diákoknak
 • A DExam B2 beszédkészség vizsga - Vizsgázói teljesítmény elemzése és értékelése videófelvétel alapján. A DExam vizsga feladattípusainak kipróbálása. (2x45 perc)
 • A DExam B2 íráskészség vizsga - Korábbi vizsgázók teljesítményének elemzése és értékelése. Egy DExam vizsgafeladat közös interaktív megoldása. (2x45 perc)

A bemutatóórákra Debrecenben és közvetlen környékén lehetőség van jelenléti formában az adott oktatási intézményben, vagy online a DE Idegennyelvi Központ e-learning felületén.

Igény esetén a bemutatóórákat alapfok (B1) és felsőfok (C1) szinten is megtartjuk.

A jelentkezést a dexam@unideb.hu címre kérjük küldeni az alábbi adatokkal: intézmény, diákok létszáma, vizsgaszint, humán és/vagy reál tematika. Az időpont-egyeztetéshez kérünk legalább két lehetséges dátumot megadni.

2. Online módszertani képzések felkészítőtanároknak

A DExam Vizsgaközpont munkatársai különböző témákban tartanak módszertani továbbképzést felkészítőtanárok számára. Az online workshopon való részvétel vizsgahelyeink és partnerintézményeink tanárai számára ingyenes, egyéb résztvevők számára a részvétel díja 1000 Ft/előadás.

 • A DExam B2 beszédkészség vizsga "kulisszatitkai" - az értékelés szempontjai és a "nyerő" vizsgastratégiák (90 perc).
 • A DExam B2 beszédértés és olvasáskészség & nyelvismeret vizsga - tippek a sikeres felkészítéshez (90 perc)
 • A DExam B2 íráskészség vizsga, avagy miért ennyi pontot kapott a tanítványom? (90 perc)

A következő képzések tervezett időpontja: 2023. április (a pontos időpontról és a jelentkezés módjáról a későbbiekben adunk tájékoztatást). A képzéseket minimum 6 fő jelentkezése esetén tartjuk meg.

A képzés nem akkreditált, de elvégzéséről tanúsítványt állítunk ki, azaz a képzés a pedagógus továbbképzés rendszerében a szabad kreditek terhére elszámolható. A tanusítvány kiállításának a feltétele egy szintén online teszt, illetve kérdőív kitöltése..

A meghirdetett időpontokon túl lehetőség van - időpontegyeztetés és megfelelő létszám (minimum 6 fő) esetén - további alkalmak szervezésére. Valamennyi tájékoztató előadást igény esetén alapfok (B1) és felsőfok (C1) szinten is megtartjuk.

4. Vizsgáztatóképzés

A képzéseken való részvétel vizsgahelyeink és partnerintézményeink tanárai számára ingyenes, egyéb résztvevők számára a részvétel díja 5000 Ft.

3. Vizsgáztatóképzés

A képzéseken való részvétel vizsgahelyeink és partnerintézményeink tanárai számára ingyenes, egyéb résztvevők számára a részvétel díja 5000 Ft.

3.1. DExam szóbeli vizsgáztatói képzés

A 30 órás DExam szóbeli vizsgáztatói képzés a következőket foglalja magába:

 • Két egész napos (kb. 8 órás), kötelező kontakt alkalom.
 • Online teljesítendő házi feladatok.

A képzés nem akkreditált, de elvégzéséről tanúsítványt adunk. Ez alapján a tanfolyam a pedagógus továbbképzés rendszerében a szabad kreditek terhére elszámolható.

Azok számára, akik a képzést követően szeretnének a DExam vizsgarendszerben vizsgáztatói feladatokat ellátni, a 30 órás képzés kiegészül DExam próbavizsga hospitálásával és próbavizsgáztatással.

A sikeresen elvégzett vizsgáztatói képzést követően van lehetőség arra, hogy a Vizsgaközpont kezdeményezze a DExam vizsgáztatói akkreditációt az OH Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központjánál. Az akkreditáció feltétele az angol szakos nyelvtanári diploma, minimum 3 év nyelvoktatási gyakorlat és minimum 3 év nyelvvizsgáztatásban szerzett gyakorlat (pl.: érettségi vagy osztályozó vizsgáztatás, felnőttképzési intézményben idegen nyelvi próbavizsgáztatás, szintfelmérés stb.)

A következő képzés tervezett időpontja: 2023. február. (A pontos időpontról a későbbiekben adunk tájékoztatást.)

3.2. DExam írásbeli értékelői képzés

A 20 órás DExam írásbeli értékelői képzés a következőket foglalja magába:

 • Két kötelező online alkalom (3x50 perc/alkalom), mindkettő után házi feladatot kell beküldeni.
 • Írásbeli dolgozatok próbajavítása

A képzés nem akkreditált, de elvégzéséről tanúsítványt adunk. Ez alapján a tanfolyam a pedagógus továbbképzés rendszerében a szabad kreditek terhére elszámolható.

A következő képzés tervezett időpontja: 2023. március. (A pontos időpontról a későbbiekben adunk tájékoztatást.)