kicsinyítés nagyítás

Aktuális


Változás
Felhívjuk a vizsgára jelentkezők figyelmét, hogy 2014. július 1-vel módosított DExam Vizsgaszabályzat lépett életbe, mely összhangban áll a 137 / 2008. Korm. rendelet előírásaival.
A vizsgaszabályzattal egy időben nyomtatványaink is megfrissültek. Kérjük, az új nyomtatványok (Jelentkezési lap, Felülvizsgálati kételem, Kérelem vizsgadolgozat megtekintéséhez) használatát. Ehhez szükség lehet a böngészőben az oldal frissítésére, esetleg az böngészési előzmények törlésére.
DExam tavaszi vizsgaidőszak 2014

2014. április 24 - május 23.

Tájékoztatjuk vizsgázóinkat, hogy valamennyi, a 2014. évi tavaszi DExam vizsgaidőszakban sikeres / részben sikeres vizsgát tett vizsgázók részére megérkeztek a bizonyítványok.
Azoknak a vizsgázóinknak, akik Debrecenben vizsgáztak és a személyes átvételt választották, 2014. július 4-én e-mailben értesítést küldtünk. Felhívjuk vizsgázóink figyelmét, hogy a DExam Vizsgaközpont Recepciója 2014. július 14 - július 25. között zárva tart.
Azon vizsgázóinknak, akik a jelentkezési lapon postai kézbesítést kértek, bizonyítványát 2014. július 4-én postáztuk.
A vizsgahelyeinken vizsgázók az ottani ügyfélszolgálaton kaphatnak felvilágosítást a bizonyítvány személyes átvételéről.

Tájékoztatjuk alapfokú (B1) és felsőfokú (C1) vizsgázóinkat, hogy megérkeztek a 2014. évi tavaszi DExam vizsgaidőszakban sikeresen vizsgázók bizonyítványai.
Azoknak a vizsgázóinknak, akik Debrecenben vizsgáztak és a személyes átvételt választották, 2014. június 24-én e-mailben értesítést küldtünk. Azon vizsgázóinknak, akik a jelentkezési lapon postai kézbesítést kértek, 2014. június 24-én postáztuk a bizonyítványt.

Tájékoztatjuk középfokú (B2) vizsgázóinkat, hogy megérkeztek a 2014. évi tavaszi DExam vizsgaidőszakban sikeresen vizsgázók bizonyítványai.
Azoknak a vizsgázóinknak, akik Debrecenben vizsgáztak és a személyes átvételt választották, 2014. június 10-én e-mailben értesítést küldtünk. Azon vizsgázóinknak, akik a jelentkezési lapon postai kézbesítést kértek 2014. június 10-én, ill. 11-én postáztuk a bizonyítványt.
Azon vizsgázóink részére, akiknek komplex vizsgájukból csak a szóbeli, vagy csak az írásbeli vizsga lett sikeres, vizsgabizonyítványuk később érkezik.

Tájékoztatjuk alapfokú (B1) és felsőfokú (C1) vizsgázóinkat, hogy a szóbeli és írásbeli vizsgaeredmények 2014. június 06-tól lekérdezhetők honlapunkon.
Tájékoztatjuk középfokú (B2) vizsgázóinkat, hogy a szóbeli és írásbeli vizsgaeredmények 2014. május 23-tól lekérdezhetők honlapunkon.

1. Vizsgadolgozat megtekintése
A vizsgadolgozat megtekintése iránti kérelmet online, honlapunk Kérelmek menüpontjában vagy a "Kérelem vizsgadolgozat megtekintéséhez" c. nyomtatványon lehet a Vizsgaközpontba benyújtani a vizsgaeredmény közzétételét követő 15 napon belül, azaz középfokon 2014. júnuis 7-ig, alap- és felsőfokon 2014. júnuis 21-ig. A 33/2014. (II. 18.) Korm. rendelet értelmében a megtekintés időtartama minimum 45 perc.
A dolgozatok megtekintésére a Vizsgaközpont az alábbi időpontokat biztosítja:

Szint Dátum Időpont
B2 2014.05.29. 13.00-17.00
2014.06.05.
B1 és C1 2014.06.18 14.00-16.00

A Vizsgaközpont a kérvények beérkezése után a jelentkezések sorrendjében osztja be a vizsgázókat, melyről e-mailben értesítést küld.
A dolgozatok megtekintése a Vizsgaközpont épületében (Debrecen, Komlóssy út 56.) történik.

2. Felülvizsgálati kérelmek
A felülvizsgálat iránti kérelmet online, honlapunk Kérelmek menüpontjában vagy a "Felülvizsgálati kérelem" c. nyomtatványon lehet a Vizsgaközpontba benyújtani a vizsgaeredmény közzétételét követő 15 napon belül, azaz középfokon 2014. június 7-ig, alap- és felsőfokon 2014. júnuis 21-ig.
A felülvizsgálati kérelmek elbírálása a kérelem beérkezését követő naptól számított 15 napon belül történik, melynek eredményéről e-mailben és postai úton is értesítjük a kérelmezőket.

A vizsgázó kétfajta felülvizsgálati kérelmet nyújthat be.

  • Felülvizsgálati kérelemmel lehet élni a jogszabálysértésre vagy az eredményszámításban mutatkozó számolási hibára történő hivatkozással. Ebben az esetben a felülvizsgálat ingyenes.
  • A vizsgázó kérheti írásban teljesített vizsgadolgozatának 3. vizsgáztató által történő újraértékelését is, ami díjköteles. A Beszédkészség vizsgarész esetén a felülvizsgálat kizárólag jogszabálysértésre vagy az eredményszámításban mutatkozó számolási hiba kiderítésére irányulhat, a vizsgateljesítmény újraértékelését kérvényezni jelen vizsgaidőszakban még nem lehet. Korábbi értesítésünknek megfelelően ugyanis a 33/2014. (II. 18.) Korm. rendelet 2§ (1. a) pontjában meghatározott előírás - mely a szóbeli vizsgáról készített hangfelvételre, illetve annak felülvizsgálatára vonatkozik - először a 2014. évi őszi vizsgaidőszakra jelentkező DExam vizsgázókra lesz érvényes.
  • A díjtételek részletezése megtalálható a DExam Vizsgaszabályzat 11. pontjában és a Vizsgainformációk / Eljárási díjak menüpontban.
    Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a felülvizsgálati eljárás a díjbefizetés igazolásának Vizsgaközpontunkba való beérkezése után kezdődik. A felülvizsgálati eljárást meggyorsítja, ha a díjfizetés igazolására a Kérelmek benyújtása / Díjbefizetés igazolásának feltöltése menüpontot használják

A DExam Vizsgaközpont értesíti a 2014. évi tavaszi vizsgaidőszakban vizsgázókat, hogy a 33/2014. (II. 18.) Korm. rendelet 2§ (1. a) pontjában meghatározott előírás - mely a szóbeli vizsgáról készített hangfelvételre vonatkozik - rájuk még nem érvényes. Ugyanis ők az erre a vizsgaidőszakra való jelentkezésüket a Korm. rendelet kihírdetésekor már megkezdték.
A 33/2014. (II. 18.) Korm. rendelet fent említett pontja először a 2014. évi őszi vizsgaidőszakra jelentkező DExam vizsgázókat fogja érinteni.

Új középfokú (B2) mintafeladatok a honlapunkon

Felhívjuk a nyelvtanulók és a DExam középfokú (B2) vizsgára készülők figyelmét, hogy honlapunkon a Mintafeladatok menüpontbant frissítettük a feladatokat.

DExam a Facebookon

Kedves Nyelvtanulók, Vizsgázók! Mostantól kezdve a Facebookon is elérhetők információk, események a DExam vizsgarendszerről és a tanfolyamokról. Érdemes az oldalunkat - www.facebook.com/dexamvizsgarendszer - gyakran fölkeresni, mert hasznos tippeket, tanácsokat, gyakorló feladatokat teszünk majd közzé!

DExam mintafeladatok Felsőfok (C1)

Tisztelt DExam felsőfokú (C1) vizsgára készülők!
2011 novemberétől kapható a DExam mintafeladatok Felsőfok (C1) c. kiadványunk.
A kiadvány tartalmazza egy szóbeli és egy írásbeli DExam vizsga teljes humán- és reálmodul feladatsorát CD melléklettel, megoldókulccsal és mintamegoldásokkal.
A könyv ára: 2500 Ft.
A DExam mintafeladatok Felsőfok (C1) megvásárolható a DExam Vizsgaközpont Recepcióján, illetve utánvétellel megrendelhető postai úton történő kiszállításra.

DExam mintafeladatok Középfok (B2)

Tisztelt DExam középfokú (B2) vizsgára készülők!
A teljes humán- és reálmodul feladatsort tartalmazó kiadványunk megvásárolható a DExam Vizsgaközpont Recepcióján,
illetve utánvétellel megrendelhető postai úton történő kiszállításra.
A könyv címe: DExam mintafeladatok Középfok (B2)
A könyv ára: 2000 Ft.

Jó tanulást kívánunk!
DExam Vizsgaközpont

 

 

 

  © 2006 Minden jog fenntartva Oldaltérkép Jog-, és adatkezelés Impresszum Webmester
Debreceni Egyetem Idegennyelvi központ