Aktuális

Nyári nyitvatartás

A DExam Vizsgaközpont Recepciója 2016. július 11 - 31. között zárva tart.

Felhívjuk a DExam tanfolyamra és/vagy vizsgára jelentkezők figyelmét, hogy honlapunkon ez idő alatt is fogadjuk jelentkezésüket. A DExam Vizsgaközpont Recepciója 2016. augusztus 1-től várja ismét az érdeklődőket.

DExam tavaszi vizsgaidőszak 2016

2016. április 22 - május 21.

Megérkeztek azon vizsgázóink bizonyítványai, akik félig sikeres komplex vizsgát tettek és felülvizsgálati kérelmet nyújtottak be. Azon vizsgázóinknak, akik a jelentkezési lapon postai kézbesítést kértek 2016. június 30-án postáztuk a bizonyítványt. Azoknak a vizsgázóinknak, akik Debrecenben vizsgáztak és a személyes átvételt választották, e-mailben ugyancsak június 30-án értesítést küldtünk.

Megérkeztek azon vizsgázóink bizonyítványai, akik komplex vizsgát tettek, de csak a szóbeli / az írásbeli vizsgájuk lett sikeres, és nem nyújtottak be felülvizsgálati kérelmet. Azon vizsgázóinknak, akik a jelentkezési lapon postai kézbesítést kértek 2016. június 24-én postáztuk a bizonyítványt. Azoknak a vizsgázóinknak, akik Debrecenben vizsgáztak és a személyes átvételt választották, e-mailben ugyancsak június 24-én értesítést küldtünk.

Tájékoztatjuk alapfokú (B1) és felsőfokú (C1) vizsgázóinkat, hogy megérkeztek a 2016. évi tavaszi DExam vizsgaidőszakban sikeresen vizsgázók bizonyítványai. Azon vizsgázóinknak, akik a jelentkezési lapon postai kézbesítést kértek 2016. június 17-én postáztuk a bizonyítványt. Azoknak a vizsgázóinknak, akik Debrecenben vizsgáztak és a személyes átvételt választották, e-mailben ugyancsak június 17-én értesítést küldtünk.

Tájékoztatjuk középfokú (B2) vizsgázóinkat, hogy megérkeztek a 2016. évi tavaszi DExam vizsgaidőszakban sikeresen vizsgázók bizonyítványai. Azon vizsgázóinknak, akik a jelentkezési lapon postai kézbesítést kértek 2016. június 7-én postáztuk a bizonyítványt. Azoknak a vizsgázóinknak, akik Debrecenben vizsgáztak és a személyes átvételt választották, e-mailben ugyancsak június 7-én értesítést küldtünk.

A vizsgahelyeinken vizsgázók az ottani ügyfélszolgálaton kaphatnak felvilágosítást a bizonyítvány személyes átvételéről.

Mindazok, akik komplex vizsgát tettek, és vagy csak a szóbeli, vagy csak az írásbeli vizsgájuk lett sikeres, a bizonyítványuk átvételéről/postázásáról későbbi időpontban kapnak értesítést.

Tájékoztatjuk alapfokú (B1) és felsőfokú (C1) vizsgázóinkat, hogy a szóbeli és írásbeli vizsgaeredmények 2016. május 31-től lekérdezhetők honlapunkon.

Tájékoztatjuk középfokú (B2) vizsgázóinkat, hogy a szóbeli és írásbeli vizsgaeredmények 2016. május 20-tól lekérdezhetők honlapunkon.

1. Vizsgadolgozat megtekintése

A vizsgadolgozat megtekintése iránti kérelmet online, honlapunk Kérelmek menüpontjában vagy a "Kérelem vizsgadolgozat megtekintéséhez" c. nyomtatványon lehet a Vizsgaközpontba benyújtani a vizsgaeredmény közzétételét követő 15 napon belül, azaz középfokon 2016. június 4-ig, alap- és felsőfokon 2016. június 15-ig.

A dolgozatok megtekintésére a Vizsgaközpont az alábbi időpontokat biztosítja:

Szint Dátum Időpont
B2 2016.05.30. 13.00-17.00
2016.06.02.
B1 és C1 2016.06.09. 15.00-17.00

A Vizsgaközpont a kérvények beérkezése után a jelentkezések sorrendjében osztja be a vizsgázókat, melyről e-mailben értesítést küld.

A dolgozatok megtekintése a Vizsgaközpont épületében (Debrecen, Komlóssy út 56.) történik.

2. Felülvizsgálati kérelmek

A felülvizsgálat iránti kérelmet online, honlapunk Kérelmek menüpontjában vagy a "Felülvizsgálati kérelem" c. nyomtatványon lehet a Vizsgaközpontba benyújtani a vizsgaeredmény közzétételét követő 15 napon belül, azaz középfokon 2016. június 4-ig, alap- és felsőfokon 2016. június 15-ig.

A felülvizsgálati kérelmek elbírálása a kérelem beérkezését követő naptól számított 15 napon belül történik, melynek eredményéről e-mailben és postai úton is értesítjük a kérelmezőket.

A vizsgázó kétfajta felülvizsgálati kérelmet nyújthat be.

  • Felülvizsgálati kérelemmel lehet élni a jogszabálysértésre vagy az eredményszámításban mutatkozó számolási hibára történő hivatkozással. Ebben az esetben a felülvizsgálat ingyenes.
  • A vizsgázó kérheti vizsgateljesítményének 3. vizsgáztató által történő újraértékelését, ami díjköteles.

Új kiadvány

Megjelent a "DExam írásbeli felkészítő könyv Középfok (B2)" c. kiadványunk.

A DExam írásbeli felkészítő könyvben megtalálható a középfokú (B2) vizsga mindkét részének - Írott szöveg értése és nyelvismeret és Íráskészség - minden feladattípusa. A könyv számos korábbi vizsgázói teljesítmény elemzésével és értékelésével, kiegészítő és vizsgafeladatokkal, mintamegoldások és megoldókulcsok közreadásával segíti a vizsgára készülőket.

A DExam írásbeli felkészítő könyv Középfok (B2) megvásárolható a DExam Vizsgaközpont Recepcióján, illetve utánvétellel megrendelhető postai úton történő kiszállításra.

A könyv ára: 3900 Ft.

B2

DExam a Facebookon

Kedves Nyelvtanulók, Vizsgázók! Mostantól kezdve a Facebookon is elérhetők információk, események a DExam vizsgarendszerről és a tanfolyamokról. Érdemes az oldalunkat - www.facebook.com/dexamvizsgarendszer - gyakran fölkeresni, mert hasznos tippeket, tanácsokat, gyakorló feladatokat teszünk majd közzé!